Ea & El, Marc Levy

Anul trecut nu a plecat fără să ne demonstreze încă o dată că, deși s-a hotărât târziu să scrie Marc Levy nu contenește să surprindă, iar târgul Gaudeamus, ediția 2015,  a înlesnit întâlnirea cu un nou roman al său.

Ea & El mă duce cu gândul direct la o întrebare, care dacă ar mai exista oracole prin școli, azi, sigur s-ar regăsi. Ce îți place mai mult Cartea sau Filmul?

Marc Levy. Ea e filmul iar el e cartea iar întâlnirea celor doi rezultă într-o poveste frumoasă. El are multe frici si temeri ea încearcă să evadeze dintr-o viață care nu-i mai aparține. Doi aiuriți ale căror povești sunt ghidate de către alte două personaje secundare. Din nou un el și o ea. Acțiunea se petrece alert, așa încât nu va dura mult până vei ajunge la final.

Ia-ți o vacanță, de preferat la Paris și pune în geantă și cartea aceasta. Cred că, mulțumită unor descrieri, concise, vei urmări cu mai multă atenție, pictorii ambulanți de pe podurile pline cu turiști sau restaurantele mici în care intră , poate doar localnicii.

Marc Levy nu se dezice nici de această dată, așa că te introduce într-o poveste, actuală, a timpurilor noastre, în care sclipirea unor afișe, lăcuite pe stâlpi, ascunde niște oameni, care respiră același oxigen ca și noi, care trăiesc drame similare cu ale noastre, care chiar dacă dau impresia că trăiesc vieți fără de cusur, ei și doar ei își cunosc, uneori, crunta realitate.

Este o carte despre prietenie, iubire, dezamăgire și loialitate. Pe mine, m-a impresionat latura prieteniei pe care Marc Levy o dezvoltă. Există aici un personaj feminin, în care m-am regăsit. Un om cu pasiuni, dur, înflăcărat, sarcastic, cu un simț al realității înconjurătoare aproape descurajant pentru cei în suferință.

Vă invit să descoperiți și voi toate personajele, citind romanul.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s