Cu un pas prea departe, Tina Seskis

Nu știu dacă v-ați dat seama până acum, dar am acest obicei de a mă identifica cu câte un personaj, din orice carte pe care o citesc. Mă ajută, cumva, să intru mai bine în poveste, să îi înțeleg mai bine acțiunea și să rezolv, după caz, misterele. Ei bine, de data asta nu am reușit să rezolv niciun mister și chiar când am crezut că i-am descoperit secretul, nu a fost nevoie decât să mai citesc câteva pagini și să îmi dau seama că deși pornisem pe pista cea bună, m-am lăsat indusă în eroare de câteva aspecte.

Bun, despre ce este vorba?( FĂRĂ spoiler/dezvăluiri)

Emily Coleman, soție și mamă, hotărăște, într-o dimineață să devină Cat Brown, să-și părăsească familia, să fugă din Manchester și să se stabilească în Londra.

Emily devenită Cat, este foarte hotărâtă să șteargă trecutul, iar pentru a își face drumul uitării și abandonării mai ușor deschide alte uși, neexplorate până atunci, drogurile și alcoolul, minciuna și teama de a fi descoperită stau la fiecare pas.

De ce a plecat?

Sper că nu vă imaginați că am de gând să vă spun.

Vă declar doar atât: Citind-o, veți trăi acțiunea intens pentru că este o poveste despre invidie, nepăsare, fugă, adulter, renunțare, deznădejde, droguri, mister, iubire, alcool, minciună, sărăcie, succes, neprevăzut, vină.

Tina Seskis face pe mentalistul cu noi, umilii cititori, dar aventura lecturării merită cap-coadă!

Structura romanului nu te lasă să lași cartea jos, să adormi la ore normale, dar nu te lasă nici să îți abandonezi speranța că trebuie să existe o explicație logică pentru toată nebunia pe care Seskis a dezlanțuit-o în viața lui Emily.

Prin bunăvoința autoarei, fiecare capitol despre prezentul lui Cat este urmat de un alt capitol-amintire al personajelor, astfel că ceea ce, aparent, te ajută să înțelegi miezul, în realitate acestea sunt doar niște capitole-puzzle care se vor aranja abia în ultimele pagini.

Am mai zis-o, și-o repet, îmi plac debuturile pentru că riscul de autenticitate este foarte mare!

Spor la citit!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s