Omul care a cucerit timpul, Elan Mastai

O poveste palpitantă despre călătorii în timp și realității alternative…” așa ceva spus de Andy Weir, autorul romanului Marțianul, a reprezentat pentru mine un îndemn la o lectură…..ușoară.

Iar explozia de poze de pe Instagram m-a convins să o cumpăr.

Ușoară*, ușoară…dar m-a pus pe gânduri! Mai ales că povestea în sine, care deși este destul de complexă și plină de trimiteri la procese și procedee științifico-fantastice, totuși explorează o idee, care poate fi posibilă, poate a fost posibilă deja, sau poate va fi posibilă cândva …

Cine știe?…orice e științifico-fantastic, ține de aspectul relativ, al propriei noastre existențe pe Pământ. Câtă vreme există viață și curiozitate, toate aceste teorii despre călătoria în timp, despre schimbatul istoriei, despre dimensiuni multiple, vieți alternative, călătorii în spațiu…până departe nu doar până la marțieni sau pe Lună…totul poate fi posibil…

Ce mi-a plăcut la această carte , mai mult decât firul evenimentelor descris, a fost faptul că Elan Mastai m-a tras pe sfoară nițel, și eu iubesc, când autorii scot asul din mânecă și mă iau pe nepregătite.

La începutul primelor pagini am obosit, cât pe ce să renunț la carte.

Recunosc!

Am sesizat un stil narativ cu o grămadă de informații noi și o derulare a evenimentelor care mi-a părut prea rapidă pentru cât de repede eram eu dispusă să procesez la momentul târziu din noapte, pe care mi-l alocasem pentru lectură.

Dar, ca prin minune această vâltoare narativă m-a prins( primele 10 pagini), ca intr-o menghină, de am citit cartea asta în 3 seri și dacă nu ar fi trebuit să mă duc la birou a doua zi, sigur aș fi terminat-o dintr-o bucată!

Ce pot să vă spun despre ea( ca de obicei, puțin):

  • Teorii fanteziste cu rezolvări dezvăluite într-un fel care face ca totul să pară real și dacă nu real, atunci sigur posibil, cândva.
  • Un pic de romance( câteva cupluri în realități alternative, un pic de love and hate), așa să curgă mai bine povestea.
  • Călătoria în timp( și ajungeți, vă rog, undeva pe la pagina… 387 și apoi să îmi răspundeți la o întrebare, V-ați asuma așa ceva? pe mine ideea m-a dat gata, mi-am imaginat orice, mai puțin ce a pățit personajul principal) WOW
  • și lâmâi sub formă de plăcintă… dar asta este surpriza exlusivă pe care urmează să o descoperiți, doar dacă citiți frumusețea.

Recomand această carte care a apărut la:

Editura Litera , în colecția Buzz Books, în 2017 și care are 444 de pagini, de pură plăcere!

Titlul original: All our wrong todays

Notă:

*Ușoară, în sensul de ușor de citit.omul_care_a_cucerit_timpul

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s