Școala de slăbit, o necesitate pentru cei indisciplinați

Sunt în săptămâna nr. 5 în care mi-am schimbat, complet, stilul de alimentație. Zilnic starea mea fizică, dar mai ales psihică se îmbunătățesc  și asta mulțumită Mămicii celor trei, prin intermediul căreia, am aflat de Școala de Slăbit sau SDS.

SDS promite rezultatele așteptate, dar fără să ofere o dietă strictă, ci îți dă libertatea să îți construiești singur dieta zilnică. Școala oferă sesiuni video, emailuri zilnice de suport, un grup de susținere pe facebook( cel mai minunat, dintre toate din care fac parte), multe, multe sfaturi și susținere cât cuprinde.

Inițiatoarea acestui program este Ramona Țintea care ( nu știu cum își organizează așa de bine activitățile) este alături de tine în timpul programului, dar și pe tot parcursul șederii tale în grup( tu alegi când pleci, nimeni nu te dă afară). O admir pentru asta, căci nu există vreo întrebare la care ea să nu îți răspundă, poate nu imediat( și e de înțeles), dar sigur curând.

Dacă te-ai luptat luni, ani de zile cu greutatea ta, atunci îți înțeleg instinctul de a nu mai crede în minunile care te scapa de kilogramele nedorite. Crede-mă, ÎNȚELEG!

Dar probabil nu mai crezi, pentru că, exact ca și mine, orice dietă pe care ai urmat-o s-a finalizat la un moment dat și  ai revenit in no time  la obiceiurile vechi și care prin ”minune”( minunile-s bune! aici nu e cazul) ți-au adus kilogramele înapoi, plus câteva în plus, pentru că, nu-i așa? un kilogram în plus nu vine singur niciodată!

Bucățelele de frustrare pe care eu însămi le-am adunat într-o desagă, care mi-a îngreunat sufletul și mai tare, au făcut din mine ceea ce am urât cel mai mult în viața asta și anume o miresică grăsuță.

Dar pentru că atitudinea contează, eu mi-am propus să mă simt minunat și chiar așa a fost. M-am simțit cel mai bine, din întreaga mea viață!

Poza asta este revelatoare și asta pentru că era deja 4 a.m. iar eu nu simțeam nici cea mai mică umbră de oboseală, durere. A doua  am observat zgârieturile până la sânge lăsate de corset, și degetele de la picioare care aveau fiecare între 2-3 băsici, iar pernuțele erau atât de umflate încât timp de 3 zile degetele nu au atins podeaua. Am înțeles de ce pisicile sunt atât de silențioase.   🙂   . Durerea de pe lume!

Dar despre ghidul unei nunți perfecte, altă dată!

Revenind la continua lupta cu kilogramele și la oboseala câștigată,ca premiu, pentru cele multe eșecuri atinse, aproape că mă dădusem bătută. Singura care rămăsese pe metereze era mama, care medic de profesie, nu vedea bine kilogramele mele. Deveniseră atât de supărătoare remarcile ei, agresive, dojenitoare, spuse sub formă de glumă, sfaturi din inimă, rugătoare, inclusiv a încercat săraca să îmi propună sume de bani pentru fiecare 10 kg date jos, încât prferam să nu mai mănânc în prezența ei, sau dacă o făceam simțeam că fiecare îmbucătură pe care o înghițeam avea să mă îngroape și mai tare în grăsime, chiar dacă mușcam dintr-un măr.

Înțelegi, gradul de frustrare, așa-i?

Bun. Ce m-a adus în punctul acesta? INDISCIPLINA

Indisciplină, pe care sigur și tu cel/cea care te lupți cu kg în plus, o deții cu vârf și îndesat.

Am fost la nutriționiști, la endocrinologi. Unul dintre ei mi-a spus, în timp ce îmi studia analizele de sânge: ” Domnișoră, singura dvs. boală are un singur nume…se numește NESIMȚIRE!”  acela a fost un moment în care nu mai exista pigment de roșu, în lumea asta, care să nu fi apărut pe fața mea… am vrut să șterg din memorie acea întâlnire, dar nu pot. Atât de tare m-a lovit! ce am făcut după?.. Nimic!

Alt nutriționist mi-a recomandat să cumpăr niște pastile pe care doar el le comercializa în România.

Am încercat toate dietele existente:

 • disociată( dă rezultate, dar imediat ce începi să combini produsele alimentare între ele, așa cum fac oamenii normali, pui la loc tot ce ai pierdut și în plus cam ce ai dat jos);
 • Rina-Tina-Mina-VINA și suratele lor;
 • 13 zile;
 • olandeză;
 • Dukan( asta a fost distrugere maximă, am slabit muuult, dar am dezvoltat o scârbă nespusă, în fața preparatelor din carne, azi mănânc carne, maxim de 2 ori pe lună),  evident le-am câștigat pe toate înapoi plus multe altele pe care abia acum încep să le dau jos
 • Herbalife ( rezultate magnifice, dar doar câtă vreme consumam prafurile lor) și extrem de scumpe…mă costa undea la 700 lei/lună acum aproximativ 8-9 ani…

Aș putea să continui lista, dar nu are rost…pentru că niciuna nu dă rezultate pe termen lung, dacă nu le ții toată viața.

Bun.  De ce vă recomand Școala de slăbit.

 1. Pentru că te învață să descoperi, singur/ă cum să slăbești.
 2. Pentru că te învață să îți stabilești singur/ă strictețea.
 3. Pentru că te învață cum să te redresezi după…. ziua de Crăciun…de exemplu.
 4. Pentru că te învață care este legătura directă dintre suflet și kg în plus.
 5. Pentru că te învață să îți recapeți încrederea în tine.
 6. Pentru că te îndeamnă la creativitate în bucătărie.
 7. Pentru că te învață gusturi noi și sănătoase.
 8. Pentru că te învață, în mod concret, la ce-s buni carbohidrații, glucidele, proteinele.
 9. Pentru că te ajută să-ți depășești temerile.
 10. Pentru că te învață cum să îți construiești alimentația, pas cu pas, pentru întreaga viață.

Oricum articolul este deja lung, dar aș putea să continui cu lista și la nr. 135, încă să mai am multe de adăugat.

Dacă vrei să încerci, pe pielea ta, atunci nu trebuie decât să accesezi unul dintre cele 3 abonamente. Programul durează 3 luni, iar abonamentele au prețuri pentru toate buzunarele. Le poți accesa aici. 

Menționez că articolul nu este sponsorizat, dar așa sunt eu, când dau de ceva bun care merită, dau vestea mai departe, sperând să adaug un strop de speranță și încredere că se poate să scapi de kilogramele care-ți dau atâta bătaie de cap.

Poți intra în grup, să te convingi dacă ți se potrivește sau nu, oamenii de pe grup sunt absolut minunați!

Rezultatele mele sunt acestea, după 5 săptămâni:

Azi 1 Decembrie, am în minus 9 cm în talie, 5 cm în șolduri și sunt mai ușoară cu 5 kg.

Și-mi face o deosebită plăcere, să continui!

 

 

2 comentarii

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s