Prea mândră, prea fragilă Romanul Mariei Callas, Alfonso Signorini

Maria Callas sau Cecilia Sophia Anna Maria Kalogeropoulos, un munte de emoție!

Am citit primele rânduri care m-au captivat până la ultimele. Am trăit multe emoții cu acest roman, mi-a fost milă, m-am bucurat, au fost câteva fragmente care m-au făcut să o detest pe Callas, iar la final am înțeles încă o dată faptul că suferința, uneori naște artă în esența cea mai pură.

Părerea mea este că Alfonso Signorini a reușit să creeze o lectură coerentă, rapidă, plină de informații, iar faptul că el și-a bazat această scriere pe niște scrisorie reale, ce au aparținut Divei, dar care nu vor fi publicate niciodată, au adăugat o notă de mister asupra întregului roman.

Înainte de a spune orice despre această carte, trebuie să vă spun că am citit despre Alfonso Signorini. Nu este un sfânt ci șeful unei mari publicații tabloid din Italia. Ce este incredibil este faptul că omul deși licențiat în literatură clasică și medievală, deși a predat limbile latină, greacă și italiană, totuși a ales să renunțe și să se îndreptre către media specializându-se în ”bârfet” . Asta vinde, așa-i?

Bun. Trecând peste mica mea ”judecată„, în ochii mei, Signore Signorini și-a spălat păcatele cu acest roman( a mai scris despre Chanel și Marilyn Monroe- pe care vreau să le citesc).

Pe lângă povestea absolut tristă a copilăriei Divei, veți afla detalii picante din viața artistei, unele adevărate, despre veridicitatea altora nu vom ști niciodată…cert este că Maria Callas a cântat pe toate scenele mari ale lumii, și-a atins scopul pe plan artisic și apoi a căzut într-o prăpastie adâncă, din cauza unei iubirii nebunești pentru un bărbat( aceasta era și părerea mea înainte de a citi cartea, iar romanul acesta mi-a confirmat-o)….probabil v-ați dat seama despre care bărbat este vorba, dar chiar și așa, doar citind veți descoperi niște surprize care pe mine chiar m-au pus pe gânduri.

Așa cum fac de fiecare dată după ce citesc despre personalități marcante în lume, caut și alte informații pe internet. În cazul de față majoritatea detaliilor din carte, s-au potrivit cu ceea ce am aflat din interviurile pe care Maria Callas le-a dat televiziunior, sau cu documentarele pe care le-am văzut. O viață pe cât de fascinantă pe atât de tristă la final, pentru că drumul ieșirea din scenă este poate, mai mult urmărită decât debutul.

Parcă văd altfel muzica de operă, acum după ce am intrat în viața artistei, prin lectură.

Dacă ați citit-o și vreți să vorbim despre ea, atunci vă aștept jos în comentarii.

Și pentru că pe mine m-a atins această carte, într-un fel aparte, doresc să fac un giveaway, așa că stați aproape( giveaway finalizat, probabil norocoasa a citit deja romanul)

3 comentarii

 1. Iuliana Cazan

  Doar ce am terminat și eu cartea și a fost excepțională. N-am crezut că o biografie mă poate prinde în așa hal! E scandalos ce a putut lăsa cartea asta în sufletul meu firav de cititor! Emoții peste emoții! Maria Callas a fost cu adevărat o artistă, iar romanul ce o are în prim plan e dovada faptului că opera e mai mult decât artă, e un stil de viață pe care Diva l-a și urmat o perioadă lunga din a sa viață misterioasă.

  Apreciază

  1. Roxănisme

   Mă bucur că ți-a plăcut și pe mine m-a sensibilizat foarte mult, iar mie îmi aduce aminte de o prietenă foarte bună, care este artistă( pictează cu sufletul) a cărei viață este la fel de tumultoasă.. artiștii trăiesc diferit de noi profanii…

   Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s