Cărți, filme, seriale, documentare

Începând cu acest an, am hotărât ca la finalul fiecărei luni să scriu un articol despre cum a decurs luna respectivă în ceea ce privește o parte dintre pasiunile și plăcerile mele recurente.

CĂRȚI


Dinți albi, de Zadie Smith

În luna decembrie am participat la un târg cu lumânările mele, care a fost organizat în incita unei ceanării tare draguțe din Pitești. ce este special la Ceainăria Mon Cher este faptul că pereții-i sunt tapetați cu rafturi pline de cărți. Poți citi, răsfoi și cumpăra titlurile care-ți atrag atenția.

Și cum stăteam eu la o masă cu un ceai roiboos în față, mi-a sărit această carte în ochi și imediat mi-am adus aminte, că voiam să o citesc de multă vreme. Nu am stat pe gânduri și am cumpărat-o, iar prețul a fost unul foarte mic, respectiv 20 lei.

Așa că la începutul acestui an, am finalizat lectura.

Nu a fost ceea ce am așteptat, mai ales că acum câțiva ani se iscase o întreagă isterie cu ea, toată lumea o citea și toată lumea cădea pe spate. Nu a fost cazul meu. dar pentru că sufăr de o tulburare( încă nenumită) și anume că nu pot lăsa o carte din mână, chiar dacă nu îmi place, am continuat lectura.

Pe scurt este vorba de douaă familii din medii total diferite, una din Bangladesh si alta din Jamaica care se intalnesc si trăiesc în Nord-Vestul Londrei. Alfred Archibald Jones şi Samad Miah Iqbal,  prieteni încă de pe vremea celui de-al doilea raboi mondial, se căsătoresc, iar soțiile acestora Alsana Begum si Clara Bowden încearcă să conviețuiască într-o lume plină de prejudecăți . Povestea continuă mai tarziu, când intră în hoțișul evenimentelor copiii acestora Irie Johnes, Magid și Millat Iqbal.

Deși amuzantă pe alocuri, a devenit plictisitoare, vreme de pagini întregi. există un final neașteptat și un pic decadent…dar oricât am încercat, nu am putut lipi acest roman pe lista mea de preferinț.

O mare de lacrimi, de Ruta Sepetys

Despre această carte am scris aici și îi voi mulțumi de fiecare dată când am ocazia Iulianei pentru faptul că mi-a dăruit-o.

Mi-a plăcut și m-a impresionat foarte mult și mă bucur că o am în biblioteca personală.

Soția din Paris, Paula McLain

Una dintre cele mai frumoase cărți pe care le-am citit și despre care am scris, dar încă nu am publicat.

Urmărește cursul evenimentelor reale din timpul căsniciei lui ernest hemingway cu prima sa soție hadleu richardson, din vremea în care au locuit în paris și și-au petrecut momente memorabile cu coloși ai literaturii Fitzgerald, Gertrude Stein sau Erza Pound fiind doar câțiva dintre cei specificați în roman.

O poveste de dragoste pe cât de încântătoare, pe atât de ”crazy” precum Hemingway însuși. Eu sunt fan declarat al ”nebuniei„ acestui autor, dar despre asta, altă dată!

Trei metri deasupra cerului, de Federico Moccia

Acest roman intră în istoria personală pentru că cei de la Bestseller au considerat să mi-o ofere cadou,  iar eu m-am bucurat, citind-o. Le mulțumesc foarte mult.

Urmează să scriu și despre acest roman, curând.

Este un roman foarte apreciat internațional și vândut și citit în milioane de exemplare.  este o poveste de dragoste dintre 2 tineri, la început de drum în viață care provin din medii total diferite și au aspirații la fel de …..separate…și totuși există iubire.

Tumultul și emoțiile prin care personajele trec m-au făcut să-mi amintesc de propria adolescență unde refuzul unui băiat sau faptul că erai plăcută de altul care nu-ți plăcea reprezentau tragedii mai mari decât orice adolescent își poate imagina. Pe de o parte m-a amuzat, pe de altă parte am empatizat cu experiențele lor și le-am retărit pe ale mele.

Căsătorie de plăcere, de Ben Jelloun Tahar

Colecția Babel de la editura nemira este una ditre preferatele mele, și pentru că am constatat că tot ceea ce am citit din această colecție mi-a plăcut, am hotărât să citesc acest roman, pe care l-am găsit pe noptieră, la mama.

L-am citit dintr-o răsuflare și mi-a plăcut foarte mult chiar dacă m-am lăsat indusă, în eroare, un pic de titlul.

Aș putea să vă spun ce înseamnă căsătorie de plăcere și cum se aplică aceasta, dar aș strica plăcerea descoperirii de către voi, așadar mă abțin. dar trebuie să vă mărturisesc că am fost surprinsă de evenimentele din carte.

Povestea se întine pe o perioadă de 50-60 de ani și implică obiceiuri islamice vehci și noi, cutume, subiecte tabu, intrigi care mai de care.

Urmează să scriu mai multe și despre această carte și de aemenea urmează să vă mai mărturisesc câteva lucruri despre această colecție.

Printre tonuri cenușii de Ruta Sepetys

După ce am citit o mare de lacrimi, am dorit să citesc tot ce a scris autoarea, așadar am apelat la prieteni și am făcut rost de acest volum despre care am scris aici.

SERIALE


Netflix și HBO GO..ce poți oare să îți dorești mai mult?

Când pur și simplu ești prea obosit și nu vrei decât să zaci pe canapea, aceste două abonamente vin să destindă.

Game of thrones

Veți râde, dar după un miliard de ani, ne-am uitat și noi la  Game of Thrones. Și da! ne-a plăcut… toate sezoanele. Cu părere de rău, am aflat că 2018 nu vine cu ultimul sezon ci doar cu un an de pauză…pare greu de îndurat, dar ne amăgim cu faptul că nu suntem singurii…care așteptăm sezonul ca pe pâinea caldă.

Tabu

Camarazi de război

Apoi au urmat câteva documentare, seriale și filme pe care le-am văzut pe Netflix

Al doilea război mondial, în culori

Numerotații

When calls the heart

Mudbound

 

 

2 comentarii

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s