Trei metri deasupra cerului, Federico Moccia

Nu știu cum sunteți voi, cititorii mini-recenziilor mele, însă mie îmi place să citesc. D’oh!! Nimic nou până acum.

dar

Îmi place să citesc cărți din seria Young Adult ,mai ales pentru că, unele dintre ele mă fac să-mi aduc aminte de adolescența mea și de primele sentimente, pe care le-am trăit în afara supravegherii atente a părinților. Acele sentimente, care ne sunt date să le cunoaștem singuri.

Ce simți când te îndrăgostești pentru prima dată, cum gestionezi furia când părinții nu sunt de acord cu ceea ce îți dorești să faci, cum reușești să treci peste dezamăgirile inerente, pe care adolescența sau prima tinerețe( așa cum îmi place mie să o numesc) ți le oferă cu nemiluita.

Ei bine,

nu există o rețetă de ” Cum să… -ți depășești adolescența”, pentru că aceasta se trăieste prin toți porii.  Părerea mea este că adolescența reprezintă prima etapă din dezvoltarea personală, a celui ce va deveni ulterior, un adult. Dar în același timp este și prima luptă pe care părinții o dau  pe cele două fronturi, o dată cu ei înșisi, nefiind pregătiți încă, să azvârle progenitura în lumea plină cu de toate , și apoi cu adolescenții înșiși, care să fim corecți: tinerii, în perioada adolescenței, nu dau 2 bani pe părinții. Părinții sunt nici mai mult, nici mai puțin decât 2 spini  care oferă din când în când bani, multă cicăleală și episoade de furie.

Dacă ești tânăr atunci cartea asta îți va da speranță, fluturași în stomac și roșeață în obraji, iar dacă ești adult, atunci acest roman îți va da zâmbete și amintiri.

Babi și Step . Babi, fiica protejată, cuminte și cu o educație aleasă și Step, băiatul, tocmai bun de prezentat părinților ,sau mai bine zis coșmarul unui tată de fată.

Deși prima întâlnire dintre aceștia este un dezastru, pe care niciun părinte nu-l poate uita ușor, totuși viața cu ale ei cărări ciudate, îi aduce împreună într-o dragoste pură și frumoasă, așa cum sunt toate la început. Fuga de acasă noapte pe furiș, piederea frumosului scuter Vespa, violență , poliție, curse de motociclete periculoase, gelozie, prietenie și sex. De toate pentru toti.

Așadar vă invit să citiți romanul acesta,care înțeleg că este o trilogie, cel mai recent roman a apărut în aprilie 2017 și se numește ”Tre volte te”.

Oricum ai lua-o, este o carte care merită citită și o găsești la Besteller, dar  și în librările online din România.

 

 

4 comentarii

    1. unacareciteste

      Sunt de acord cu tine, totuși cred ca traducerea a fost realizată de un traducător din Moldova și poate de aceea apar unele expresii și cuvinte cu care nu suntem obișnuiți. Vorbesc din punctul de vedere al unui traducător, căci asta e profesia mea de bază.

      Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s