Femeia din Orient Express, Lindsay Jayne Ashford

Când apuc să citesc printre primii, o carte abia lansată în România care-mi place, nu mă pot abține să nu o recomand tuturor celor, pe care îi cunosc pasionați de lectură și nu numai.

Pe Agatha Christie o știu, încă din adolescență, mama era înnebunită după scrierile ei, așa încât cărțile-mi erau la îndemână și alegeam să citesc pe furiș câte un roman, care mă ținea cu sufletul la gură și din acest motiv, absența lui din bibliotecă, trecea neobservată. Citeam repede. Mi-ar plăcea să aflu că azi, programa s-a schimbat și tinerii nu mai sunt obligați să citească pe furiș alte cărți din biblioteca familiei din cauza programei obosite, plină de romane  plictisitoare. Pe vremea mea, lista cu astfel de romane era lungă, iar descoperirea autorilor străini se făcea pe cont propriu.

Cu toate cărțile citite, dețineam informații limitate cu privire la viața scriitoarei, dar această carte m-a făcut să caut mai multe detalii și să-mi trec pe lista 2018, romanul său biografic. L-am tot ocolit.

Orient Express sună foarte cunoscut, în memoria colectivă și asta pentru că mulți am auzit de vestitul tren, am citit cartea ”Crima din Orient Express” și am văzut filmul, recent apărut. (îl voi vedea, probabil peste 10 ani pe Netflix).

În romanul acesta, Agatha Christie nu mai este maestrul păpușar din spatele rândurilor și din ceafa lui Hercule Poirot, ci este ea însăși, în hățișul unor mistere, toate de natură emoțională.

Dărâmată de un eveniment, mai puțin plăcut, din viața personală, se urcă în tren cu destinația Bagdad. În tren formează un trio misterios cu încă două doamne, ambele cu secretele lor. Hercule Poirot nu pare să-i fie de folos, așa că se vede singură și trebuie să gestioneze toate întâmplările ce se succed cu repeziciune, iar finalul ! Ah finalul! Foarte frumoasă surpriză oferită de Lindsay Jayne Ashford.

Pe lângă subiectul incitant al cărții, autoarea mi-a oferit și câteva informații despre viata anilor 30 din Orient…. și multe s-au mai schimbat de atunci! Am regăsit un Bagdad fascinant, un sit arheologic incitant, un grup de localnici profund tradiționaliști. Toate acestea înglobate, într-un roman foarte frumos.

Vreau să descopăr mai mult din scrierile semnate de Lindsay Jayne Ashford. Înțeleg că este prima femeie care a absolvit o școală destinată doar băieților timp de 550 ani și s-a specializat în criminalistică, apoi a devenit reporter BBC și trăiește împreună cu familia sa numeroasă în Spania și În Țata Galilor. Vreau( în disperare) să citesc „The Mysterious Death of Miss Jane Austen” care a apărut în 2011.

Data apariției: 2 februarie 2018

Titlul original: The woman in the Orient Express

Colecția: Damen Tango

Autor: Lindsay Jayne Ashford

Traducător: Mihaela Sofonea

Nr. pagini: 328

Editura: Nemira

Spor la citit și hai mai jos să discutăm despre carte:

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s