Ce mi-a șoptit o vrabiuță, Biz Stone

Citisem despre această carte, că Biz Stone co-fondatorul platformei Twitter povestește în detaliu despre Twitter. Cum eu nu sunt utilizator Twitter, am ocolit-o preț de multă vreme.

Ce greșeală!

Pentru că este o carte nu doar amuzantă, dar și plină de inspirație pentru oameni deschiși către creativitate, interesați de acest fenomen global al platformelor de socializare cât și despre mici picanterii din viețile acestor coloși care și-au câștigat locul la masa rotundă a Internetului, pornind de la o idee a cărei dezvoltare pe scară largă părea un eșec, din toate punctele de vedere.

Dar inovațiile vin cu sacrificiu, curaj și nebunie, multă nebunie, mult curaj și un inimaginabil sacrificiu.

Și eu sunt antreprenor, și eu am idei, și eu încerc să le implementez, și eu am eșuat de nenumărate ori.

Stați! Nu leșinați!

Departe de mine, vreo comparație cu, nici măcar această tipologie de om de afaceri, dezvoltator, filantropist, activist etc.

Ce voiam să subliniez?

Inspirația o găsești în astfel de oameni, care într-o dimineață se trezesc cu o idee atât de nebunească încât să-și riște continuarea studiilor universitare, situația financiară și confortul în totalitate.

Puțini sunt aceia care au dezvoltat o afacere de succes, având toate resursele încă de când au deschis ochii. Sau cel puțin despre aceia nu prea se spun multe, sau nu au același impact pentru omul de rând.

Ce am înțeles eu din cartea asta?

  1. Limitările și constrângerile reprezintă porțile sigure către creativitate. Cu cât ești mai limitat și mai constrâns de anumite situații fie financiare sau relaționale, cu atât ești mai îndârjit în a-ți crea niște oportunități favorabile. Biz Stone spune că creativitatea este o sursă regenerabilă și ne îndeamnă pe toți să fim creativi, în fiecare zi.  Un simplu exemplu de creativitate pe care l-a impus Biz Stone în timpul liceului a fost implementarea politicii fără teme. Cum a depășit această perioadă și ce rezultate a avut, vă invit să descoperiți singuri și vă asigur că este tare amuzant.
  2. Trebuie să accepți potențialul eșec, de fiecare dată când pornești la drum cu o idee pe care vrei să o transformi în afacere. Probabil sunt unii norocoși, care din săraci lipiți pământului au devenit miliardari peste noapte, eu nu am auzit de ei. Biz Stone a avut parte de atâtea eșecuri, pe care le detaliază în carte, că am rămas cu impresia că dacă el a reușit, atunci poate oricine.
  3. Banii mulți înnebunesc omul. Așa este, dar Biz Stone spune că ceea ce diferențiază nebunul cu bani de cel sărac este caracterul. Dacă erai un om bun și atunci când banii nu te dădeau afară din casă, atunci acum, când ai foarte mulți, probabil că ești un filantrop excelent, dar dacă erai un piece of shit înainte, probabil că acum ești un piece of shit cu bani mulți.  M-a distrat analiza asta, și dacă mă uit în jur, o înțeleg perfect.

Sunt foarte multe lucruri noi și interesante de descoperit din această carte, de aceea vă invit să o achiziționați chiar  acum din librăria noastră.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s